-
از علاقهی کودکی تا اولین قدمهای دیجی شدن
از همون کودکی شیفتهی صدای موزیک بودم. هر وقت که موزیک پخش میشد، انگار جرقهای درونم روشن میشد. مخصوصا آهنگای دیجی علیگیتور، تیستو، اسکوتر و سایر آرتیستای موزیک الکترونیک. همیشه توی ذهنم خودمو به عنوان یه آرتیست بینالمللی روی استیج بزرگ تصور میکردم. علاقهای به خوانندگی نداشتم ولی دلم میخواست روی صحنه باشم. فیلماشو هنوز دارم:
ولی مثل ۹۰٪ خانوادههای ایرانی، خانوادهی منم مخالف هنرمند شدن من بودن. از نظر اونا باید شغل مطمئنتری انتخاب میکردم. به ناچار در هنرستان وارد رشتهی حسابداری شدم به این امید که یه روزی کارمند بانک بشم! هر روز خدارو شکر میکنم که این اتفاق نیوفتاد. حتی فوق لیسانس حسابداری رو هم گرفتم. البته که عذاب کشیدم تا این مدرکو بگیرم. اما تمام اون سالها رویای دیجی شدن پس ذهنم بود و هیچوقت ولم نکرد.
وقتی لیسانسمو گرفتم و کنکور ارشد رو داده بودم، بشدت افسرده بودم. به پیشنهاد یکی از دوستام رفتیم تایلند تا شاید حال وهوام عوض بشه. سفری که زندگی منو تغییر داد. اونجا خیلی اتفاقی توی پارک آبی ۲ تا پسر همسن الان خودمو دیدیم که تازه از یه فستیوال موزیک اومده بودن و عکسو فیلماشو بهم نشون دادن و گفتن که حتما امشب برید اونجا شب آخرشه.
چه خوب شد که رفتیم. اسم فستیوال واترزونیک «Water Zonic» بود. اینم فیلمش:
اونشب برای من دقیقا زندگی کردن رویاهام بود. اونجا جایی بود که میخواستم تا آخر عمرم باشم. صدای جذاب و بلند موزیک الکترونیک و دیجی «Tiesto» اسطورهی بچگیام که داشت روی استیج پلی میکرد. خدای من چی از این بهتر؟ بعدشم «Afrojack» خوش انرژی اومد رو استیج و با اجراش منو دیوونه کرد. دلم میخواست برم رو استیج بغلش کنم. ولی وسط راه یکی از مامورای سکوریتی که تایلندی هم بود با خنده جلومو گرفت گفت کجا میری مومن؟
حدودا ۱ ساعتی باهم صحبت کردیم. نه اون درست حسابی انگلیسی بلد بود نه من. ولی ما اون یه هفتهای که تایلند بودیم تقریبا یاد گرفته بودیم که با کمک دست و پا و کوگل ترنسلیت چطوری با تایلندیا حرف بزنیم. تو اون ۱ ساعت مطالبی به من گفت که هنوزم که هنوزه هیچ کس توی ایران بلد نیست و اصلا ندیدم که کسی در موردشون صحبت بکنه. صفر تا صد مسیر دیجی شدن رو بهم گفت. اون لا به لا وسط صدای بلند دوپس دوپس موزیک توی جمعیت یه جمله به چشمم خورد که ضربهی نهایی رو به قلبم زد:
Last Night A DJ Saved My Life
دیشب دیجی جون منو نجات داد!
آخ آخ انگار که اونشب دیجی جون منم نجات داد! همون لحظه تصمیم گرفتم هرطور شده باید دیجی بشم. گور بابای حسابداری. البته که ما تو ایران زندگی میکنیم و طبیعتا ریسک نکردم همون لحظه درسو ول کنم. وقتی برگشتم پول و سرمایه خاصی نداشتم همرو تایلند به فنا دادیم. با یه کامپیوتر خیلی خیلی معمولی شروع کردم. نرم افزار اف ال استودیو رو نصب کردمو اینترنت و یوتیوب رو جوییدم واسه یادگیری. مسیر راحتی نبود. حجم آموزشها گسترده و پراکنده بود و خیلی از مطالب تکراری بودن. اما من مصمم بودم.
با آهنگسازی شروع کردم ولی دیدم نتیجه نمیده. من دوس دارم زود نتیجه بگیرم. واسه همین خیلی شانسی توی نرم افزار آهنگسازی، موزیکای آمادهی از قبل ساخته شده رو انداختمو به هم چسبوندمشون. اونجا بود که اولین پادکستمو خیلی شانسی ساختم. البته بعدا فهمیدم که درستش هم همینه. ولی خیلی مبتدی بود. فورا کانال تلگرام خودمو ساختمو همون پادکست مبتدی رو به اشتراک گذاشتم. هرچند حرفهای نبود ولی اعتماد بنفسم تا خود خدا بالا رفته بود. اینم اولین پادکستم توی تلگرام.
- آغاز مسیر حرفهای
از همون اولین پادکست ساده، شوقم واسه ساختن و یادگیری بیشتر شد. هر بار که یک پادکست جدید میساختم، حس بهتری پیدا میکردم و مهارتم در آهنگسازی و پادکست رشد میکرد. این نقطهی شروع من بود؛ رویایی که سالها در ذهنم پرورانده بودم، آرام آرام داشت به واقعیت تبدیل میشد. رویای اجرا در فستیوال موزیک تومارولند همیشه در ذهنم زنده بود و هر روز در همین مسیر تلاش میکردم. باور داشتم که موسیقی باید خودش درآمدزا باشه و به من کمک کنه تجهیزات لازم را به دست بیارم. اولین دستگاه دیجیام رو با درآمد حاصل از فروش پادکستهای اختصاصی و سفارشی تهیه کردم؛ یک دستاوردی که برایم بسیار ارزشمند بود. روش کسب درآمد از پادکست:
در کنارش فوق لیسانسمم گرفتمو با اینکه برای دکترا فرصت خیلی خوبی فراهم شده بود ولی دیگه درسو ادامه ندادم و جدی و حرفهای چسبیدم به دیجی. وقتی کرونا اومد، فرصتی بینظیر برای من فراهم شد. اینستاگرام به بستری برای نمایش کارهام تبدیل شد؛ اجراهایم را به اشتراک میگذاشتم، پادکستها و موزیکهایم را معرفی میکردم. هرچه محتوای بیشتری به اشتراک میگذاشتم، بازخوردهای مثبت بیشتری میگرفتم. علاقه و درخواستها برای آموزش دیجی روزبهروز بیشتر میشد. یادم افتاد به روزهای اول خودم که منابع آموزشی فارسی مناسبی نبود، و این شد که تصمیم گرفتم به طور جدی وارد حوزه آموزش دیجی بشم. هدفم این بود که به تمام فارسیزبانان علاقهمند به دیجی کمک کنم که راحتتر و سریعتر به رویای خود برسند، و مهمتر از آن، بتوانند از این حرفه درآمد کسب کنن.
- تبدیل رویا به واقعیت
با رشد مخاطبان و بازخوردهای مثبت، متوجه شدم که مسیر درستی را انتخاب کردهام. هر روز درخواستهای بیشتری برای یادگیری دیجی دریافت میکردم و به فکر ایجاد دورههای آموزشی افتادم که به صورت اصولی و حرفهای، افراد را در این مسیر هدایت کند. اولین دورههایم را با هدف ارائه آموزشهای کاربردی و باکیفیت برای علاقهمندان به دیجی طراحی کردم. به ویژه افرادی که همانند من، منابع کافی و آموزشهای مناسب به زبان فارسی در اختیار نداشتند.
تاکنون به بیش از ۱۸۰۰ نفر از ایران تا اروپا و آمریکا آموزش دادهام و بسیاری از آنها توانستهاند با استفاده از آموزشهای من، شغل و حرفهای در این حوزه برای خود ایجاد کنند. تمام آموزشهایم به صورت آنلاین و با پشتیبانی مستقیم خودم است تا افراد از هر جای دنیا بتوانند به راحتی به محتواها دسترسی داشته باشند.
سابقۀ هنری
در سال ۲۰۲۰ با انتشار اولین سینگل ترک رسمی خودم به نام «Good News» با همکاری «Milinor» که یکی از پرسنل کمپانی مشهور «FL Studio» است، موفق شدم تا در همان ابتدای مسیر حرفهای به مدت یک هفته رتبۀ ۳۴ از چارت ۱۰۰ آهنگ پرفروش برتر پلتفرم مرجع «Beat Port» را کسب کنم. برای شنیدن تمام آثار من با نام هنری ایمان لوئیس اینجا را کلیک کنید.
قبل از شروع پخش حرفهای تک آهنگهایم و همکاری با لیبلهای خارجی، به تولید و ساخت پادکست موزیک مشغول بودم و از این طریق موفق شدم تا با پرودوسرها، دی جیها و رکورد لیبلهای بسیاری ارتباط سازی کنم. از جملۀ این موفقیتها میتوانم به پادکستهای ۹گانۀ «Hyper»، آرتیست مهمان در بسیاری از رادیوشو های برجستۀ خارجی مثل «Electro Vessel» هلندی و «Harmor On Mix» انگلستانی اشاره کنم.
هم اکنون میزبان و صاحب امتیاز پادکست بین المللی «Electro Mana» هستم که از پلتفرم معتبر «1001Tracklists»، «Youtube» و «MixCloud» پخش میشود.
من یک دی جی حرفهای در سبک EDM هستم که تجربۀ اجراهای متعدد در داخل و خارج کشور را داشتهام. همچنین اجراهای آنلاین و لایو استریمهای بسیاری برگزار کردهام که از این لینک قابل مشاهده هستند.
-
فعالیت آموزشی
از فروردین سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را در فضای مجازی با تشکیل کامیونیتی موزیک الکترونیک ایران شروع کردم و ترفتدهای موفقیت خود و سایر هنرمندان مستقل را با علاقه مندان به موزیک الکترونیک به اشتراک گذاشتم. در این بین افراد بسیاری به من پیام میدادند و درخواست آموزشهای بیشتری داشتند.
از همین رو تصمیم گرفتم تا مطالب و آموزشهای کاربردی را به صورت پکیج و دورههای آموزشی در قالب آکادمی ایمان لوئیس در اختیار کاربران قرار دهم تا هنرمندان ایرانی در مارکت موزیک الکترونیک حرفهایتر شده و در مسیر موفقیت قدم بردارند و در نهایت بتوانم در افزایش سهم کشور عزیزمان ایران، از این صنعت گام کوچکی برداشته باشم. از نمونۀ این آموزشها، میتوانم به آموزش ساخت پادکست اشاره کنم که جزو پکیجهای پرطرفدار من است.